.

Motorrit voor de Molukken 2018 staat in het teken van het project, ‘Sociale werkplaats Ambon’. 

Vorig jaar hadden wij een bezoekje gedaan aan deze sociale werkplaats in Kusuh Kusuh Sereh (Ambon). Hiervan waren wij zeer onder de indruk en zijn gaan geloven in dit project. Het doel van dit project is namelijk om jongeren met een beperking een dagbesteding te bieden en arbeidsvaardigheden bij te brengen. Deze ‘verborgen’ jongeren krijgen hiermee hun eigen plaats in de Molukse samenleving.

Ons streven is om samen met stichting Domiliana drie gebouwen te realiseren voor de sociale werkplaats. Dit is belangrijk om er voor te kunnen zorgen dat er een betere en rustiger werkplaats ontstaat voor de jongeren en uitbreiding van het project met meer jongeren mogelijk is.

Vanaf 1 januari 2018 is de sociale werkplaats gestart met een 3-jarenplan 2018-2020. Momenteel zijn drie vaste begeleiders en drie jongeren met een beperking werkzaam bij de sociale werkplaats. Zodra de gebouwen voor de sociale werkplaats klaar zijn, wordt het aantal jongeren uitgebreid. Begin april is de bouw gestart van de drie gebouwen gebouwen voor de sociale werkplaats. Aan de foto’s is te zien dat dit voorspoedig verloopt.

Met onze totale opbrengst van vorig jaar, van wel € 4260,- hebben wij samen met u al een mooie bijdrage kunnen leveren. Dit jaar hopen we natuurlijk weer op een mooie opbrengst. Dit is echter alleen mogelijk met uw steun. Daarom hopen we u vrijdag 22 juni, Makan Patita en zaterdag 23 juni, de motorrit, te mogen verwelkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.