Friends4Friends

Vandaag is het zover, Motorrit voor de Molukken 2022😍
 
Zorg dat u er op tijd bij bent want we starten om 11.30 uur met de band Friends4Friends.
 
De band Friends is opgericht in de jaren 90.
Bij het openen van het clubhuis van Jong Ambon aan de Kruitmolenlaan, werd door de leden besloten om geen band van buitenaf aan te trekken maar zou er een gelegenheid band samengesteld worden door de leden. Zo is Friends ontstaan, de naam is door Agus Latumeten bedacht, hij zei ik speel met vrienden en zo geschiedde het.
 
Agus Latumeten, Ron en Rein Telussa, Roy Wannee, Willem de Jong en Eddy Latuheru gingen oefenen en dat was het begin van een muzikale toer.
In de jaren daarna gingen muzikanten weg en kwamen er weer nieuwe bandleden bij. Het zou een lange lijst zijn om alle namen nu te noemen, dit zal later nog bekend gemaakt worden.
 
Wilfred Vreeke deed inmiddels zijn intrede in de band samen met Dawoed Wannee en Onny Tuhuleruw kwam de band ook versterken. Agus en Ron bleven als oudgedienden over, in deze bezetting heeft Friends in 2002 de cd ‘First’ uitgebracht.
 
In 2006 is de 2e cd uitgebracht: ‘On the move’. De volgende muzikanten speelde toen mee op deze cd:
Onny Tuhuleruw, Agus Latumeten, Dawoed Wannee, Benno Titiheru, Wilfred Vreeke, Ron Telussa. Willy Berrevoets was de producer en speelde percussie.
 
Friends speelde overal in de provincie en in het land. Later kwam Njonky Manuhuwa erbij en hij componeerde het nummer SATU HATI, dit nummer werd wel opgenomen in de studio van Willy Berrevoets maar is helaas nooit uitgebracht. Het nummer staat inmiddels wel op Youtube. Er zijn plannen om dit nummer als nog uit te brengen ter nagedachtenis aan Wilfred en Agus. De opbrengst zal dan volledig voor de stichting Rit & Rock voor de Molukken komen.. wordt vervolgd.
 
Bij Motorrit voor de Molukken 2022, zullen de overige Friends muzikanten Giovanni Patty, Eddy Telapary en Ron Telussa met verschillende muzikanten onder de naam Friends4Friends, enkele nummers spelen. De nummers die gespeeld worden zijn de nummers die Wilfred en Agus graag speelde. De volgende muzikanten zullen meespelen:
 
Alvin Manuhuwa, Njonky Manuhuwa, Catherine Manuhuwa, Rudy de Queljoe, Jarno Lopulissa, Kees Moerland, Sam Berhitu, Jeremy Latumeten en Jahja Telussa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.