.

2018 zit er al weer bijna op en wat was het een bijzonder jaar. Motorrit voor de Molukken was even landelijk nieuws en we haalde ook nog eens met de motorrit een recordopbrengst op. 

Helaas was niet alles positief. In augustus ontvingen we namelijk het trieste nieuws dat een groot deel van het weeshuis Caleb House was afgebrand en de schade opliep tot €10.000,-.  Om onze steun te bieden waren wij een doneeractie gestart en ontvingen we veel donaties voor de wederopbouw.Tijdens onze vakantie op Ambon hebben wij een bezoek gebracht aan het weeshuis Calebhouse. De wederopbouw voorloopt voorspoedig mede door diverse donateurs vanuit Ambon en daar buiten. De verwachting is, dat het Calebhouse in november weer volledig hersteld zal zijn. Wij zullen in samenwerking met Usi Paulien Parera (LSM Cergas) de donaties die we tot nu toe hebben mogen ontvangen gebruiken om de aankleding van de gebouwen aan te pakken. 

Het aantal sponsoractiviteiten welke georganiseerd werd door verschillende organisatie/individu was dit jaar groot. 

    • Jan Dagevos liep mee met de Vierdaagse van Nijmegen
    • Tattoo Tuigh organiseerde Tattoo voor de Molukken 
    • Stichting Mae Uku organiseerde een wandeltocht 
    • Café de Zaak organiseerde zijn jaarlijkse scooterrit.

De opbrengst van de scooterrit hebben we persoonlijk kunnen overhandigen aan een school in de kampong Hukuanakotta op het eiland Ceram welke geen subsidie ontvangt van de overheid. Zij zullen met het geld schoolboeken aanschaffen. Daarnaast hebben wij de geldbijdrage van de familie D. Pattianakotta eveneens besteed aan dit project, net zoals de twee laptops welke wij hebben ontvangen van de familie Althing zijn gedoneerd aan deze school. 

Het is een mooi jaar geweest en we hopen iedereen weer te mogen verwelkomen op vrijdag 21 juni  “Makan Patita” en zaterdag 22 juni 2019 “Motorrit voor de Molukken”. 

 

One Comment on “.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.