RRVDM Stichting

Projecten 2023

Over 4 weken op 16 en 17 juni is de 16 editie van Rit voor de Molukken.

De projecten die we dit jaar willen ondersteunen met ons evenement zijn de bouw van een nieuwe school in Toisapu en de aanschaf van schoolmateriaal voor de peuterspeelzaal in Wayame.

Op dit moment is de school ‘ Paud Cahaya Mentari’ gevestigd in een woning te Toisapu. Sherly Matakene die de school in Hutumuri afgelopen jaar gebouwd heeft is van mening dat er in Toisapu te weinig kinderen naar school kunnen gaan. Zij is daarom van plan om in het nabijgelegen Toisapu ook een nieuwe school te bouwen waardoor er meer kinderen uit dit dorp naar school kunnen.

De school ‘Paud Cinta Anak’ in Wayama heeft een zelfde soort probleem. Er is te weinig ruimte om alle kinderen in hun school les te kunnen geven. Zij zijn daarom van plan om zelf een nieuw lokaal erbij te bouwen zodat alle kinderen weer te gelijk naar school kunnen. Omdat er ook niet voldoende lesmateriaal is hebben zij gevraagd om hen te helpen met de aanschaf van nieuw schoolmateriaal. Uiteraard willen wij daar graag bij helpen. Wij hopen dit jaar samen met iedereen er weer een succesvol evenement van te kunnen maken en dat we weer een mooie opbrengst kunnen bewerkstellen zodat wij beide projecten kunnen helpen.

LINE UP!

𝗛𝗲𝗯𝗯𝗲𝗻 𝗷𝘂𝗹𝗹𝗶𝗲 𝗼𝗼𝗸 𝗮𝗹 𝘇𝗼𝘃𝗲𝗲𝗹 𝘇𝗶𝗻 𝗶𝗻 𝗠𝗼𝘁𝗼𝗿𝗿𝗶𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗠𝗼𝗹𝘂𝗸𝗸𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗦𝘁𝗿𝗼𝗺𝗲𝗻𝘄𝗶𝗷𝗸 𝘁𝗲 𝗠𝗜𝗗𝗗𝗘𝗟𝗕𝗨𝗥𝗚?
 
Wij in ieder geval wel en we hopen dat jullie er ook weer gezellig bij zijn!
 
𝗘𝗡𝗧𝗥𝗘𝗘 𝗜𝗦 𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 maar steun onze stichting en wordt sponsor of doe een 
eenmalige donatie🙏🏻
 
Stilstaan met deze 𝗟𝗜𝗡𝗘 𝗨𝗣 is geen optie🥳😍

Marija van Garsel is tijdens haar vakantie naar de Molukken gegaan en is op eigen initiatief een doneeractie begonnen.

De opbrengst van deze actie heeft ze in samenwerking met onze ambassadeur Mouryn Patty gedoneerd aan Paud Pancaran Kasih in Hutumuri.

Wij willen Marija bedanken voor de boeken, schriften en het speelgoed dat ze gedoneerd heeft aan de kinderen van Hutumuri.

Video gemaakt door Marija.

Op vrijdag 31 maart gaan we Rocken in De Spot te Middelburg, met de hardrockband Highway Chile en de talentvolle band The Traveling Thrashcans in het voorprogramma!

De totale opbrengst van de entree gaat naar onze projecten.

Na een succesvolle bouw in 2022 van de peuterspeelzaal ‘Pancaran Kasih Negeri Hutumuri’, is het leerlingenbestand enorm gegroeid en heeft de peuterspeelzaal voor hun kindvriendelijkheid de ‘Sekolah Ramah Anak‘ award gekregen.

Wij willen met de opbrengst van Rock voor de Molukken, de peuterspeelzaal graag nog helpen aan nieuw schoolmeubilair en lesmateriaal.

Vandaag (zondag 12 maart) is het een bijzondere dag, want op deze dag staan wij na een jaar stil bij het verlies van Wilfred Vreeke en Agus Latumeten.

Wilfred had een missie, het helpen van de kansarme kinderen op de Molukken. Zijn gemis blijft erg groot, maar we zullen blijven strijden voor zijn missie.

De peuterspeelzaal ‘Pancaran Kasih Negeri Hutumuri’, bestaat vandaag 3 jaar. Dat hebben ze vandaag gevierd en onze ambassadeur Mouryn heeft namens de stichting een kleinigheidje gegeven.

Maar niet alleen het driejarig bestaan werd gevierd, de peuterspeelzaal heeft namelijk voor hun kindvriendelijkheid ook de ‘Sekolah Ramah Anak‘ award gekregen.

De peuterspeelzaal wordt daarmee beloond voor de goede voorzieningen die ze hebben voor de kinderen, de veilige leeromgeving die ze de kinderen te bieden hebben en voor de goede omgang van de docenten met de leerlingen.

Voor we het jaar afsluiten willen nog graag met jullie delen, dat wij via de doneeractie € 500,00 hebben mogen ontvangen van Neil Thumann.

De heer Thumann  heeft een feestje gegeven voor zijn 50ste verjaardag en een deel van zijn verjaardag geld heeft hij aan onze stichting gedoneerd.

Wij willen de heer Thumann alsnog feliciteren en zijn hem enorm dankbaar voor deze prachtige donatie🙏🏼

Een mooie afsluiting van 2022 ❤️

Tot groot verdriet hebben wij dit jaar afscheid 💔moeten nemen van Wilfred Vreeke, oprichter van onze stichting.
Wij zullen zijn doel, om de kansarme kinderen op de Molukken te helpen, voortzetten❤️
Hartelijk bedankt voor het vertrouwen in ons en wij wensen jullie fijne feestdagen toe en een mooi 2023!

Kerststukken 2022

Vrijwel alle kerststukken zijn alweer verkocht en daarmee is er een mooi geldbedrag, van €1020,- opgehaald voor ons goede doel.

We willen Jeannette Willeboordse-Vreeke, haar vriendinnen en de sponsors bedanken voor dit initiatief.

De bloemen die zijn gebruikt voor het maken van de kerststukken zijn gesponsord door Andre Van de Pitte van De Bloemenman van de stad. De takken zijn gesponsord door de kerstboomverkoper, Langevielebinnenbrug te Middelburg.

Nog interesse? We hebben nog enkele kerststukjes in de BDstore staan. Dus wees er snel bij, want OP=OP 

Iedereen bedankt voor hem of haar bijdragen en alvast fijne kerstdagen!

Vandaag was er een fijne bijeenkomst met al onze vrijwilligers in het clubgebouw van SV Jong Ambon. Dit was voor ons als bestuur een mogelijkheid om nog maar eens te benadrukken dat wij niet zonder hen kunnen.

We hopen nog vele jaren door te kunnen gaan met deze geweldige groep en samen nog vele mooie nieuwe herinneringen te maken, tijdens onze toekomstige evenementen. Dit geldt natuurlijk ook voor degene die er nu niet bij konden zijn.

Terima kasih vrijwilligers en Terima kasih catering Haturessy Rakanyawa voor het heerlijke eten deze avond.

Schoolmeubilair voor de middelbare school op Hukuanakota

Ons eerste project van 2022 is voltooid. Een vrachtwagen vol met schoolmeubilair is afgeleverd in Hukuanakota voor de middelbare school “Sekolah Menengah Pertama Teologie Kristen”.

De studenten en docenten zitten er vanaf nu weer een stuk beter bij. Zij willen via deze weg graag iedereen bedanken voor de donaties en hulp vanuit Nederland.

Recordopbrengst Motorrit voor de Molukken 2022

De 15e editie van de Motorrit voor de Molukken heeft een mooie opbrengst opgeleverd van €11.300,-.
 
We zijn voornemens om op vrijdag 16 juni de Makan Patita te houden en zaterdag 17 juni 2023 de Motorrit voor de Molukken met wijkfeest.
 
Bedankt en we zien u graag terug bij de volgende editie!
 

Bedankt!

Het is even bijkomen van twee intens mooie, prachtige dagen die we met iedereen hebben mogen delen. De vijftiende editie, echter zonder Wilfred, Agus en John.
 
Het feest was geslaagd, jong en oud hebben er van genoten. Ons doel is geld op te halen voor het bouwen van een peuterspeelzaal op Hutumuri en het ziet er naar uit dat we dit bereikt hebben.
 
De opkomst was geweldig zowel bij de Makan Patita als de motorrit.
Iedereen bedankt voor jullie komst en een diepe buiging voor alle vrijwilligers want zonder hen kunnen wij het evenement niet draaiende houden 🙏🏽❤️