RRVDM Stichting

Mouryn is trotse ambassadeur van RRVDM

Als ambassadeur zorgt Mouryn Patty (35) ervoor dat elke euro van Rit en Rock voor de Molukken goed wordt besteed in Ambon. Ze is daarmee een onmisbare schakel voor onze stichting. Een gesprek over haar eerste motorrit, om Wil en haar toekomst.

,,In Nederland leiden de meeste mensen een druk leven. Naast hun werk hebben ze volop andere afspraken. En toch zie je dan de wil om een evenement als de motorrit tot een succes te maken zodat er geld wordt opgehaald voor de kindjes in Ambon’’, zegt ze vol bewondering. ,,Op 15 juni heb ik dat voor het eerst van dichtbij mee mogen maken. Het was hartverwarmend om te zien.”

‘𝗦𝘂𝗽𝗲𝗿𝘃𝗶𝘀𝗼𝗿 𝗡𝗮𝘁𝘀𝗲𝗽𝗮’
Het is de zomer van 2014 als Mouryn voor het eerst kennismaakt met Karla Vreeke, die met Wilfred, haar broer, zus, neefjes en nichtje vakantie viert op Ambon en logeert in The Nasepa Resort. Daar werkt Mouryn als supervisor van het restaurant en ze maakt van dichtbij mee hoe de familie geniet.

Een jaar later zien ze elkaar weer. Karla is dan meegereisd met Jong Ambon, dat tien jaar na de eerste trip opnieuw naar Maluku gaat om wedstrijden te spelen. Wilfred is erbij als keeperstrainer van Jong Ambon 1 en Karla’s zoon Yaël is mee als speler. ,,De hele groep bleef tweeënhalve week in Natsepa en wij zorgden ervoor dat niemand iets tekort kwam’’, kijkt Mouryn terug. ,,Het was prachtig om mee te maken. Vanwege het werk heb ik niet alle wedstrijden kunnen bezoeken, maar ik heb wel mooie herinneringen aan die tijd overgehouden. Het was leuk om zoveel nieuwe mensen te leren kennen.’’

𝗙𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗲𝗯𝗲𝘇𝗼𝗲𝗸 𝗶𝗻 𝗚𝗿𝗼𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻
Het contact met Wilfred, Karla en Yaël is dan gelegd en wordt alsmaar hechter, ook als Jong Ambon weer terugkeert naar Nederland. In 2016, als Mouryn voor familiebezoek naar Groningen komt, brengt ze ook een bezoek aan Middelburg. Het is een warm weerzien, dat smaakt naar meer.

In 2017 en 2018, als Wilfred en Karla met Yaël opnieuw naar Ambon gaan, wordt de basis gelegd voor een nauwe samenwerking. Mouryn is bereid om de stichting te helpen en te zoeken naar geschikte projecten op het eiland. ,,Ik woon in Ambon en spreek de taal. Dat maakt het makkelijk om te communiceren’’, vertelt de ambassadeur. ,,In Indonesië bestaan wel voorzieningen voor kinderen vanaf vijf jaar, maar voor de groep eronder, de peuters, is bijna niks geregeld. Bovendien krijgen sommige scholen al financiële steun van de regering. Zulke scholen hoeven dan niet te rekenen op geld van onze stichting, simpelweg omdat ze het niet nodig hebben.’’

En nog veel belangrijker: Mouryn houdt nauwkeurig bij waar de opgehaalde euro’s naartoe gaan. ,,Elke euro die we uitgeven wordt verantwoord met foto’s van nota’s en spullen die worden aangeschaft. Of het nou om nieuw lesmateriaal gaat of bouwmaterialen die een school nodig heeft. Het is ontzettend belangrijk dat elke donatie wordt gebruikt waarvoor die bedoeld is.’’

Mouryn Patty (1988) is geboren in Tanah Tingi op het eiland Ambon en woont daar al sinds haar geboorte. Toen in 1999 een burgeroorlog uitbrak vluchtte ze naar familie in Makassar, de hoofdstad van de provincie Zuid-Celebes. Later keerde ze weer terug naar Ambon. Mouryn werkte onder meer als supervisor in Hotel Natsepa Resort en Conference Center en het Swiss-Bellhotel in Ambon-stad. Sinds 2020 zet Mouryn zich als ambassadeur in voor de stichting Rit en Rock voor de Molukken.

 

𝗣𝗲𝘂𝘁𝗲𝗿𝘀𝗽𝗲𝗲𝗹𝘇𝗮𝗹𝗲𝗻
Het begon voor Mouryn in 2020 en 2021 met tafels en stoelen en sportmateriaal voor de scholen in Hukuanakota (op Seram). Na de coronatijd hielp ze in 2022 mee aan het realiseren van een nieuw gebouw voor een peuterspeelzaal in Hutumuri. Volgende doelen waren scholen in Wayame en Toisapu (2022 en 2023). ,,En dit jaar gaat er geld naar peuterspeelzalen in Toisapu, Belakan Soya en Gunung Nona’’, somt ze op.

Mouryn doet haar werk als ambassadeur met liefde en trots. In de eerste plaats voor de kinderen in Ambon die zich dankzij alle (financiële) hulp beter kunnen ontwikkelen. Maar zeker ook voor Wilfred, de oprichter van onze stichting en een oom aan wie ze mooie herinneringen heeft. ,,Om Wil heeft veel voor me betekend en was als familie voor mij. Samen met tante Karla, Om Wil en Yaël gingen we in 2017 samen naar Saparua. Ik zat toen in een moeilijke fase van mijn leven. Om Wil omhelsde me en zei dat ik altijd bij hem terecht kon voor hulp. Dat zal ik nooit vergeten… Om Wil was zó lief en zorgzaam. Hij leefde erg met me mee, dat voelde ik heel sterk. Molukkers zeggen dan ‘potong di kuku, rasa di daging’.”

Met waterige ogen vertelt ze over het water bij Eri, een bijzondere plek waar vorig jaar een deel van Wilfreds as is uitgestrooid. Mouryn ging er in juni nog naartoe voordat ze – samen met muzikanten Fery Wattimena en Uty Anthony – naar Nederland kwam. ,,Ik heb bloemen neergelegd. Voor om Wil.”

𝗪𝗼𝗻𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗡𝗲𝗱𝗲𝗿𝗹𝗮𝗻𝗱
Fery en Uty zijn alweer terug naar Ambon, maar Mouryn is nog steeds in Middelburg bij Yaël met wie ze tien jaar na hun eerste ontmoeting een setje vormt. Met een glimlach: ,,Ik geniet ervan om hier te zijn.’’

Hoe ze de toekomst ziet? ,,Ik blijf hier drie maanden, waarvan de eerste twee bijna voorbij zijn. Het lijkt me leuk om Parijs te bezoeken, want daar ben ik nog nooit geweest. Het liefst kom ik weer terug naar Nederland om hier permanent te wonen. Ja, voor RRVDM moet dan iemand anders mij opvolgen als ambassadeur. Ik heb al wat in mijn hoofd hoe we dat kunnen gaan oplossen, want het werk voor de stichting moet doorgaan. De kindjes in Ambon hebben de hulp uit Nederland hard nodig.”

 

Mouryn Patty met Fery Wattimena (rechts) en Uty Anthony tijdens Rit voor de Molukken op 15 juni.

De Nijmeegse 4Daagse zit erop en wat een prestatie hebben de wandelaars geleverd💪🏼

Wij willen natuurlijk het RRVM Wandelteam bedanken voor dit initiatief en een diepe buiging voor de prestatie die zij hebben geleverd de afgelopen dagen 😍🙏🏼

Er is al een prachtig bedrag opgehaald en hiervoor willen we alle sponsoren bedanken
voor jullie bijdrage❤️

De actiepagina staat nog steeds open, dus u kunt het RRVDM Wandelteam nog sponsoren voor de prestatie die ze hebben geleverd.
https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/teams/rrvdm-wandelteam

Op vrijdag 13 september organiseren wij 𝗗𝗔𝗡𝗦 𝗩𝗢𝗢𝗥 𝗗𝗘 𝗠𝗢𝗟𝗨𝗞𝗞𝗘𝗡, een gezellige benefietavond in De Spot te Middelburg.

Door omstandigheden is de band Tristan voor deze avond vervangen door niemand minder dan de Soul/Funk en R&B sensatie 𝗦𝗢𝗨𝗟𝗙𝗨𝗭𝗜𝗢𝗡, bestaande uit drie vocalisten, hornsectie (Saxofoon/trompet) en ritmesectie. Een band met een super coole look en geluid, plus een gevarieerd repertoire dat iedereen doet dansen.

Dé swingende coverband 𝗝𝗔𝗠-𝗣𝗔𝗖𝗧 staat in het voorprogramma en brengt soul, funk, disco en recente hits, met ervaren muzikanten en geweldige zangeressen.

Kortom een avondje dansen voor het goede doel!
 
𝗧𝗜𝗖𝗞𝗘𝗧𝗦 zijn online beschikbaar:
https://despot.stager.co/web/tickets/111376085

SOULFUZION

Melvin Telussa, Sander Laisina, Corry Waisapy, Juul Hoebeke en Mary de Lima vormen het RRVDM WANDELTEAM en gaan van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juli 2024 de 106de 4Daagse van Nijmegen lopen💪🏼💯

Zij proberen met dit initiatief zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen voor de projecten van Stichting Rit & Rock voor de Molukken.

Stichting Rit & Rock voor de Molukken is een Middelburgse non-profitorganisatie. Wij ondersteunen scholen en organisaties die zich inzetten voor kansarme kinderen op de Molukken (Indonesië), op weg naar een mooie toekomst. Maar dit kunnen wij niet alleen. Daarom zijn wij het wandelteam dankbaar voor dit initiatief🙏🏼

U kunt nu een steentje bijdragen door deze toppers te sponseren.

Het RRVDM WANDELTEAM heeft een eigen actiepagina, scan de QR-code of klik op deze link:
https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/teams/rrvdm-wandelteam

Alvast bedankt❤️

Ron Telussa miste niet één motorrit: ‘Eerbetoon aan Wilfred en August’

Van 40 motorrijders op de Markt tot 425 deelnemers in de Stromenwijk. Ron Telussa (70) miste sinds 2006 geen enkele editie van onze motorrit. ,,Het is een eerbetoon aan August en Wilfred”, zegt de Middelburger die elk jaar zowel meerijdt als muziek maakt.

Telussa is grondlegger van de groep die in de jaren negentig begon als clubband van voetbalvereniging Jong Ambon. ,,Het clubhuis aan de Kruitmolenlaan werd opgeleverd. Om dat te vieren werd naar een band gezocht. Samen met August Latumeten vroeg ik me af waarom we niet zelf een band zouden vormen in plaats van te huren. We besloten toen zelf een band op te richten”, vertelt Telussa. 

Met Rons broer Rein, Roy Wannee, Willem de Jong en Eddy Latuheru, vier muzikanten met een Jong Ambon-verleden, was de formatie Friends geboren. De bandnaam was door August gekozen. Friends schitterde op veel feestjes, zowel binnen als buiten de Middelburgse voetbalclub. Ook Wilfred, die zeventien jaar in het eerste elftal van Jong Ambon speelde en later afbouwde in Jong Ambon 3, sloot zich aan bij de groep. 

Na het plotselinge overlijden van August en Wilfred in 2022 bleef Ron Telussa als enige over van de vaste kern. ,,Na het wegvallen van Wilfred en August is de naam Friends 4 Friends ontstaan. Ik heb toen voor mezelf besloten alleen nog met deze band op te treden’’, zegt Telussa. ,,In Zeeland lopen genoeg goede muzikanten rond die elkaar kennen en het is leuk om dan samen te spelen. Niet iedereen is beschikbaar als de motorrit wordt verreden, waardoor het steeds weer een verrassing is met wie er gespeeld gaat worden. Maar het optreden is altijd weer een leuke opwarmer voor de motorrit. Het is mooi om die traditie in ere te houden.’’ 

‘𝗦𝘁𝗼𝗽𝗽𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝗺𝗼𝘁𝗼𝗿𝗿𝗶𝘁’
Op zaterdag 15 juni speelt Friends4Friends vanaf 10.30 een repertoire dat al jaren hetzelfde is. ,,Nummers van Rolling Stones, de Beatles, The Allman Brothers. Ouwe-lullenmuziek’’, lacht Telussa die Wilfred op andere gedachten bracht toen die wilde stoppen met de motorrit. 

,,Wilfred vertelde me een paar jaar terug dat het hem qua organisatie allemaal te veel werd. Daarom wilde hij ermee ophouden. Ik zei dat hij dat niet kon maken omdat de kinderen op Ambon de hulp hard nodig hebben en ze op hem rekenden. ‘Richt een stichting op en zoek mensen die je willen helpen bij de organisatie’ zei ik. Gelukkig heeft hij dat gedaan. De motorrit is echt iets unieks. Van oud-collega’s uit Rotterdam heb ik veel complimenten gekregen over de organisatie van het evenement. We begonnen op de Markt met 40 motorrijders en vorig jaar reden er meer dan 400 mee. Dat is heel bijzonder.” 

Telussa miste tot dusver niet één uitgave van de motorrit. Niet als muzikant en ook niet als deelnemer. ,,Nog voordat Wilfred overleed zei ik tegen hem dat ik alle ritten had gereden. Hij wist dat niet en stelde daarom voor om een keer samen voorop te rijden. Helaas is dat er nooit meer van gekomen… “ 

Zolang Telussa kan, stapt hij op de motor en rijdt mee. ,,Met zowel Wilfred en August heb ik heel mooie dingen beleefd. Het verdriet dat ze er niet meer zijn blijft, maar de herinneringen ook. Blijven meedoen is voor mij een soort rouwverwerking. Ik zie het vooral als een hommage aan Wilfred en August.” 
 
Friends 4 Friends bestaat dit jaar uit: Vanny Patty (bass), Renaldo Tuhuleruw (drums),
Benno Titiheru (gitaar), Eddy Telepary (gitaar), Sam Berhitu (gitaar), Catherine Manuhuwa (zang) en Ron Telussa (gitaar).

“Het optreden van Friends 4 Friends is een leuke opwarmer voor de motorrit”
Ron Telussa, deelnemer en muzikant

Namen op de foto van links naar rechts:
Njonky Manuhuwa, August Latumeten, Giovanni Patty, Wilfred Vreeke,  Ron Telussa 

MAKAN PATITA 2024

Vrijdag 14 juni, de dag voor de motorrit, is er de gebruikelijke Makan Patita (American BBQ). Een avond waar gezelligheid voorop staat, met muziek, eten, drinken, een Muziekbingo en voor de kinderen een leuke 𝗦𝗣𝗘𝗨𝗥𝗧𝗢𝗖𝗛𝗧.

De muziek voor deze avond zal worden verzorgd door de JERRY SPRING BAND, RRVDM BIGBAND en O.M.G.

De 𝙅𝙀𝙍𝙍𝙔 𝙎𝙋𝙍𝙄𝙉𝙂 𝘽𝘼𝙉𝘿, kennen we nog van vorig jaar, want toen hebben ze een geweldig opgetreden gegeven bij de Motorrit. Dit jaar zullen ze de Makan Patita starten met heerlijke classic Rock hits.

De Jerry Spring Band zal worden opgevolgd door de 𝙍𝙍𝙑𝘿𝙈 𝘽𝙄𝙂𝘽𝘼𝙉𝘿.
Voor deze 10e editie in de Stromenwijk Middelburg, hebben wij speciaal de RRVDM BIGBAND samengesteld. Deze 11-koppige band, bestaat uit een blazerssectie, drummer, toetsenist, gitarist, percussionist, bassist en backing vocals.
Zangtalenten uit de Stromenwijk en omgeving, zullen met deze te gekke band samenspelen. Dat wordt uiteraard swingen, dus zorg dat u erbij bent!

Na een uurtje gezellige Muziekbingo, waarvan de opbrengst uiteraard naar de stichting gaat, sluiten we de avond af met de band 𝙊.𝙈.𝙂.
O.M.G brengt The Old Skool R&B tot leven. Met krachtige vocalen en een te gekke band nemen zij jullie mee terug in de tijd…!!!

De Makan Patita start vanaf 17:30 uur. Bij de Makan Patita neemt iedereen zijn eigen eten mee. “Eerlijk zullen we alles samen delen!” Niet te vergeten, de drankenkar van Kees Petiet is ook weer aanwezig 🍺

Laten we er met zijn alle een gezellig avond van maken.

Wilt u onze stichting steunen doormiddel van een donatie, dan kan dat nu ook al, KLIK HIER.

“𝙖𝙡𝙡𝙚 𝙠𝙡𝙚𝙞𝙣𝙚 𝙗𝙚𝙚𝙩𝙟𝙚𝙨 𝙝𝙚𝙡𝙥𝙚𝙣”

Steun stichting Rit & Rock voor de Molukken

Met Rit & Rock voor de Molukken op 14 en 15 juni proberen wij zoveel mogelijk geld op te halen voor de kinderen op de Molukken, die hulp behoevend zijn. De laatste jaren liggen de projecten die wij ondersteunen voornamelijk in het onderwijs. Wij zien dat er op dit gebied nog grote stappen kunnen worden gemaakt en er behoefte is aan hulp.

In 2024 is dat ook het geval en hebben wij van drie projecten een goed voorstel ontvangen.
Mouryn Patty, onze ambassadeur op Ambon, heeft de projecten bezocht en gezien waar behoefte aan is.

Stichting Rit & Rock voor de Molukken wil graag met uw steun een helpende hand bieden om deze projecten te realiseren.

Het betreft de peuterspeelzalen, Paud Pancaran Kasih dusun Toisapu, Paud Kasih Mandiri en Paud Imanuela.

Paud Pancaran Kasih & Paud Pancaran Kasih Cabang Dusun Toisapu

Schoolhoofd: Sherly Matakena

Nadat we vorig jaar hebben geholpen bij de bouw van de school willen we dit jaar de school helemaal afmaken.
Sherly Matakena (hoofd van de school) zet zich al een aantal jaar in om de kinderen in haar dorp Hutumuri te voorzien van goed onderwijs.
Door haar inzet heeft ze dit bereikt en heeft ze al meerdere keren erkenning gekregen voor haar goede werk van de Molukse overheid en instanties. Om de school helemaal af te maken moet er nog wat gedaan worden aan het schoolplein. Denk hierbij vooral aan speelmateriaal. Ook hebben de klassen meubilair nodig, is er opslagruimte nodig en wat kantoor benodigdheden. Aangezien we ontzettend trots zijn op Sherly haar school in Hutumuri die we vorig jaar hebben geholpen zijn we er van overtuigd dat zij ook succesvol zal zijn in Toisapu en willen wij haar graag weer steunen.

Paud Manndiri Kasih – Belakan Soya

Schoolhoofd: Maria Risakotta

Paud Mandiri Kasih is opgericht op 28 augustus 2008 en is nu dus al meer dan 15 jaar oud.  Toen Paud Mandiri kasih werd opgericht waren zij één van de eerste scholen op Ambon want er waren toen nog maar ongeveer zes andere Paud scholen. Ondertussen zijn er veel meer bijgekomen op de Molukken. Het schoolgebouw is in het verleden aan de school  gedoneerd en is dus in eigen beheer. Omdat de school wel wat hulp kan gebruiken hebben zij onze stichting gevraagd om nieuw meubilair, een printer, een computer en om nieuw lesmateriaal. Zodat ook deze school alle middelen heeft om de kinderen op de Molukken goed voor te bereiden voor hun verdere schoolloopbaan en het eiland slimmer te maken.

Paud Immanuela – Gunung Nona

Schoolhoofd: Salomina Paliama

Paud Imanuela is een bescheiden school die ook al zeer lang bestaat. Deze school is misschien nog wel ouder dan de eerder genoemde school. Deze school heeft geen schoolgebouw, maar de lessen worden gegeven vanuit een overkapping met een muur. Gelukkig is het weer op de Molukken vaak goed en zitten de kinderen toch redelijk goed beschut voor de wind. Het meubilair, speelgoed en lesmateriaal is dringend aan vervanging toe omdat het meeste al in gebruik is sinds de oprichting in 2007. Om de kinderen die nu op school zitten gelijk te helpen willen we met de donaties die we ontvangen deze school helpen en in hun behoeften voorzien. Mogelijk dat we in de toekomst nog kijken of we nog meer voor deze school kunnen betekenen.

𝗩𝗿𝗶𝗷𝘄𝗶𝗹𝗹𝗶𝗴𝗲𝗿𝘀 𝗴𝗲𝘇𝗼𝗰𝗵𝘁!
Rit & Rock voor de Molukken draait volledig op de inzet van vrijwilligers en het mooie is dat jij daar ook bij kan horen!
Wij doen alvast een extra oproep naar vrijwilligers voor de 𝗼𝗽- 𝗲𝗻 𝗮𝗳𝗯𝗼𝘂𝘄, die de handen uit de mouwen willen steken. Van het neerzetten van de podia tot het inrichten van de festivallocatie, elke taak is cruciaal.

𝗢𝗽𝗯𝗼𝘂𝘄
Woensdag 12 juni 2024 vanaf 18:00 uur.

𝗔𝗳𝗯𝗼𝘂𝘄
Zondag 16 juni 2024 vanaf 10:00 uur.

𝗟𝗼𝗰𝗮𝘁𝗶𝗲
Veld Tabadila in de Stromenwijk te Middelburg (Op locatie melden bij Dennis Felius)

Melvin legt lat hoog met BLB: ‘Ik voel me vereerd dat we mogen afsluiten’

Volle dansvloer en een spetterend einde. Leadzanger Melvin Telussa weet wat ervoor nodig is om dát op 15 juni voor elkaar te krijgen. Met Band Luar Biasa (BLB) staat hij als slotact geprogrammeerd. ,,In sommige wijken kom je ermee weg als je weinig lagu-lagu speelt, maar in Middelburg niet. We gaan er iets moois van maken.’’

In 2014, toen de Motorrit nog een kleinschalig evenement was, stond Melvin ook al op het podium. Op verzoek van Wilfred had hij een band samengesteld om het evenement feestelijk af te sluiten. Zijn zus Nanda, neefje Jahja, Lisa-Jane van de Ketterij, Sharon Parinussa, Renaldo Tuhuleruw, Benno Titiheru, Vanny Patty en Freddy Anindjola speelden destijds ook mee. 

,,Het was een andere tijd, in een veel kleinere tent. Er was minder mogelijk. Om Wilfred te helpen hebben we toen onderling geregeld welke muzikanten er konden en wilden spelen. Het werd uiteindelijk een heel mooi en gezellig feestje. Zoek de video’s op YouTube maar eens op”, kijkt Melvin terug.  

Melvin Telussa is 42 jaar en woonachtig in Middelburg. Hij is vader van Noa (14), Bo (11) en Danilo (11). Op 16 juli doet Melvin voor het eerst mee aan de Vierdaagse in Nijmegen. Het is de bedoeling dat
hij 4 x 50 kilometer gaat wandelen. Met zijn deelname haalt hij geld op voor de stichting Rit en Rock voor de Molukken. Wil je doneren? Klik dan op deze link:

https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/
fundraisers/melvin-telussa/donate

Mini-festival

In tien jaar tijd is de Motorrit uitgegroeid tot een soort mini-festival. Met elk jaar honderden motoren en bezoekers, eten, drinken, activiteiten voor jong en oud en veel verschillende soorten muziek. In de rol van stagemanager is Melvin de laatste jaren verantwoordelijk voor de opvang van artiesten en houdt hij in de gaten dat alle optredens volgens planning verlopen. 

,,Na afloop van elke rit beginnen de voorbereidingen voor de volgende editie alweer. Je evalueert samen, kijkt welke bands of dj’s je voor de volgende keer wilt vragen’’, vertelt hij. ,,Eigenlijk ben je dan een jaar bezig om alles vast te leggen. Ik doe dat samen met Alvin Manuhuwa en Kris Taniwel en dat verloopt perfect. De credits zijn vooral voor Kris, die alle artiesten benadert en de contacten onderhoudt. Zijn rol blijft wat mij betreft soms te veel onderbelicht. Ik heb veel bewondering voor wat hij doet.’’

Grote diversiteit

Melvin is blij dat het weer is gelukt om verschillende muziekstijlen te programmeren. Hij noemt dj Miguel Kaidell, die zich vorig jaar op het laatste moment afmeldde door ziekte maar nu alsnog komt. En Laste Acoustic, gevormd door Fery Wattimena en Uty Anthony uit Ambon. ,,Vorig jaar kregen we ook al het compliment dat er qua muziek een grote diversiteit wordt gepresenteerd. Dat is een bewuste keuze. Je wilt als organisatie graag iedereen aan zijn of haar trekken laten komen. Als je het mij vraagt, hebben we een fantastische line-up.’’

De leadzanger is trots dat hij met BLB, de band die hij ooit oprichtte met zijn zus Nanda en Perez Molle, mag afsluiten. ,,Toen we in 2014 op het podium stonden was het de eerste keer dat de Rit met een feestje in de Stromenwijk werd afgesloten. Nu is het de tiende keer. Als stagemanager heb ik heel vaak gezien hoe bands het publiek na de rit opzweepten. Ik lieg als ik zeg dat ik dat niet zou willen. Nu mogen we eindelijk zelf. Ik voel me vereerd dat we zijn gevraagd om de avond af te sluiten.’’

de lat hoog.

De spanning is al voelbaar, bekent de Middelburger. ,,Het optreden is een thuiswedstrijd. Ik word al regelmatig door mensen aangeklampt die zeggen dat het een goed feestje moet worden. Niet om arrogant te doen, maar doordat we vaak optreden ben ik best wat gewend. Maar ik moet toegeven dat de spanning er nu wel extra op zit. We hebben met BLB opgetreden toen de wijk in Souburg 50 jaar bestond, ook in Zeeland dus, maar dat was niet als laatste act. Dat maakt het optreden van 15 juni net even iets anders. Ik leg de lat voor mezelf hoog en ben bijvoorbeeld heel scherp in de keuzes van nummers die we gaan spelen. Iets wat ik normaal gesproken helemaal aan mijn zus overlaat.’’

Dat de band veel lagu-lagu speelt, staat vast. Vooral veel medley’s, verzekert Melvin. ,,Op een Moluks feestje móet je normaal gesproken als afsluitende band lagu-lagu spelen. In sommige wijken kom je wel weg als je meer Engelstalig speelt, maar in Middelburg niet. Hier wil het publiek bekende, traditionele lagu-lagu horen. Waarbij je na het spelen van de eerste twee noten voelt dat iedereen er lekker inzit, meezingt en geniet. We staan geprogrammeerd voor anderhalf uur. Je kunt dan als band niet langzaam opbouwen door te beginnen met een sloom liedje. We moeten meteen knallen.’’

band luar biasa (blb)

Band Luar Biasa wordt op 15 juni naast Melvin Telussa (leadzanger) gevormd door Nanda Telussa (zang), Lisa-Jane van de Ketterij (zang), Perez Molle (gitaar), Joanny Hitijahubessy (bass), Alvin Manuhuwa* (drums) en Nathaniel Saya (toetsen). 

*Alvin vervangt Gianni Tumansery die verhinderd is. 

Tien vragen aan Marija, die geld inzamelde voor Rit en Rock voor de Molukken

In 2023 en 2024 reisde ze naar Ambon en beide keren wilde Marija van Garsel méér dan ‘familie ontmoeten en vakantie vieren’. Ze zamelde geld in en steunde zo meerdere projecten van onze stichting. Aan de vooravond van de tiende editie van de motorrit in de Stromenwijk stellen we tien vragen aan de 26-jarige Marija.
,,Na mijn eerste bezoek aan Ambon kostte het me moeite om weer in Nederland te zijn.’’

Wanneer ging je voor het eerst naar Ambon?

,,Voor mijn studie mocht ik in 2019 een minor doen in het buitenland. Via tante Laura Patty en haar zus tante Nonna vond ik projecten in Ambon om stage te lopen. Samen met een klasgenote heb ik meegeholpen aan een project in Suli voor minder bedeelden. Het ging dan om mensen die leerden koken of kleding maken. Ook liepen we mee bij een project in Kuda Mati dat draaide om seksueel misbruik. We deden er onderzoek naar en schreven een advies. Onze stage duurde zes maanden.’’

Koos je bewust voor een stage in Ambon?

,,Het was niet per se mijn eerste keuze, meer een beetje toeval. Het kwam in me op dat het mooie ervaring zou kunnen zijn om met eigen ogen te zien waar mijn familie vandaan komt. Voor die tijd had ik die interesse niet echt en was ik er nauwelijks mee bezig.”

Hoe was je kennismaking met het land?

,Het was voor mij om meerdere redenen een levensveranderende ervaring. Ik vond het bijzonder om in het land te komen waar je zelf ook voor een deel vandaan komt. Om te zien hoe de mensen in Ambon leven en dat je je verbonden met hen voelt. Tijdens mijn stage kwamen mijn ouders ook naar Ambon en gingen we samen naar Nusalaut waar mijn familie oorspronkelijk vandaan komt en nu nog veel familie woont. Ook dat voelde voor mij heel speciaal. Maar mijn eerste kennismaking met Ambon was ook een grote cultuurschok, omdat veel mensen leven in armoede. Dat deed wel wat met me.’’

Met welk gevoel kwam je terug?

,,Nou, het kostte me veel moeite om weer in Nederland te zijn. Hier heeft iedereen allerlei verplichtingen en altijd haast. Dat leven haatte ik op dat moment. Ik zal niet zeggen dat ik er depressief van werd, maar ik vond het wel vermoeiend. Ik dacht: die mensen in Ambon hebben bijna niks, maar lijken wel gelukkiger dan de meeste mensen in Nederland. In Ambon klagen ze veel minder dan hier. Dat gaf me inzichten in hoe het ook kan.’’

In 2023 besloot je weer naar Ambon te gaan.

,,Ik wilde graag mijn familie weer zien en vrienden ontmoeten die ik in 2019 had gemaakt. We hadden de coronatijd achter de rug en dat zette me aan het denken. Ik wilde weer naar Ambon maar het moest voor mij meer worden dan alleen ‘doelloos vakantie vieren’. Ik wilde graag iets betekenen voor de mensen daar. Maar ja, hoe doe je dat? Ik besloot een inzamelingsactie te starten onder familie en vrienden die ik voor hulp aan de mensen in Ambon kon gebruiken. Zo haalde ik 450 euro op.”

Marija van Garsel is de dochter van Giovanni van Garsel en Elsa Titaley en woont in Middelburg.

Ze volgde de studie Social Work aan de HZ in Vlissingen en werkt sinds twee jaar bij het COA
(Centraal Orgaan opvang asielzoekers). Eerst als woonbegeleider, nu als programmabegeleider

Hoe kwam je bij een project van Rit en Rock voor de Molukken terecht?

,,Oom Wilfred was altijd een goede vriend van mijn vader, dus was het voor mij logisch om het geld via de stichting te besteden. Ik stuurde tante Karla een berichtje en die vond het super dat ik aan de stichting had gedacht. Precies zoals ik wilde, hebben we van het geld zelf spullen gekocht in Ambon en daarna school- en lesmateriaal en speelgoed uitgedeeld in Hutumuri. Ik hoop in de toekomst meer te kunnen doen voor projecten van de stichting.”  

Waar komt dat gevoel vandaan dat je graag iets voor een ander wilt doen?

,,Dat is iets waarmee ik ben opgegroeid. Het was ook iets wat ik meegekregen heb van mijn opa Mickey, de broer van mijn opa Minggus. Opa Mickey was voor mij een tweede opa. Die zei altijd dat je goed moet zijn voor een ander en dat er dan iets goeds voor terugkomt. In Ambon heb ik veel aan die woorden gedacht. Opa Mickey was heel trots toen ik vijf jaar geleden naar Ambon ging. Dat was voor mij heel bijzonder.’’ 

Begin dit jaar reisde je weer naar Ambon.

,,Ik was al vijftien jaar niet meer op vakantie geweest met mijn ouders en broer. Dat alleen al maakte de reis voor mij heel speciaal. Naast ons gezin gingen mijn mama ani (peetmoeder, red) en familieleden uit Limburg mee.’’

,,Net als vorig jaar hield ik weer een inzamelingsactie, maar nu wel met een tegenprestatie. Ik besloot te gaan trainen voor een halve marathon, die ik in mei ga lopen in Amersfoort. Als voorbereiding deed ik in januari al mee aan de 10 km Nieuwjaarsrun in Antwerpen. Omdat ik vanaf nul begon, moest ik er tien kilometer hard aan trekken. Maar ik heb het er voor over, want ik wilde niet weer geld inzamelen zonder er iets voor terug te doen.”  

Je haalde maar liefst duizend euro op. Het dubbele van vorig jaar.

,,Duizend euro is natuurlijk bizar veel geld, zeker voor de mensen daar. De vorige keer hield ik de inzameling alleen onder vrienden en familie. Nu was de actie groter en kreeg ik donaties van mensen die ik persoonlijk helemaal niet ken. Alle mensen die iets gestort hebben ben ik ontzettend dankbaar. Want ik mag dan wel degene zijn die het initiatief heeft genomen, zonder al die donaties was het allemaal niet gelukt.’’

Wat is je het meest bijgebleven?

,,De reis van 2024 was bijzonder omdat ik die samen met mijn ouders en broer maakte en omdat we verschillende projecten hebben ondersteund. We gingen naar peuterspeelzalen in Toisapu, Gunung Nona en Wayame. In Gunung Nona dacht de eigenaresse dat we een Nederlands gezin waren dat zomaar een schooltje kwam bezoeken. Ze wist niet dat we spullen kwamen doneren. De vrouw vertelde dat ze geen personeel kon krijgen, omdat ze die mensen niet kon betalen. Ze bleef maar huilen omdat ze ons zó dankbaar was. Zo’n moment vergeet je niet.’’

Interview Laste Acoustic

Van 𝟭𝟬 𝗷𝘂𝗻𝗶 𝘁/𝗺 𝟯𝟬 𝗷𝘂𝗻𝗶 is Laste Acoustic in Nederland te bewonderen.
 
Twee geweldige artiesten en mensen!
 
Om ze alvast wat beter te leren kennen, een leuk en kort interview.

FRIENDS 4 FRIENDS

De band Friends is opgericht in de jaren 90.
Bij het openen van het clubhuis van Jong Ambon aan de Kruitmolenlaan, werd door de leden besloten om geen band van buitenaf aan te trekken maar zou er een gelegenheid band samengesteld worden door de leden. Zo is Friends ontstaan, de naam is door Agus Latumeten bedacht, hij zei ik speel met vrienden en zo geschiedde het.
 
Agus Latumeten, Ron en Rein Telussa, Roy Wannee, Willem de Jong en Eddy Latuheru gingen oefenen en dat was het begin van een muzikale toer.
In de jaren daarna gingen muzikanten weg en kwamen er weer nieuwe bandleden bij. Het zou een lange lijst zijn om alle namen nu te noemen, dit zal later nog bekend gemaakt worden.
 
Wilfred Vreeke deed inmiddels zijn intrede in de band samen met Dawoed Wannee en Onny Tuhuleruw kwam de band ook versterken. Agus en Ron bleven als oudgedienden over, in deze bezetting heeft Friends in 2002 de cd ‘First’ uitgebracht.
 
In 2006 is de 2e cd uitgebracht: ‘On the move’. De volgende muzikanten speelde toen mee op deze cd:
Onny Tuhuleruw, Agus Latumeten, Dawoed Wannee, Benno Titiheru, Wilfred Vreeke, Ron Telussa. Willy Berrevoets was de producer en speelde percussie.
 
Friends speelde overal in de provincie en in het land. Later kwam Njonky Manuhuwa erbij en hij componeerde het nummer SATU HATI, dit nummer werd wel opgenomen in de studio van Willy Berrevoets maar is helaas nooit uitgebracht. Het nummer staat inmiddels wel op Youtube.
 
𝗥𝗼𝗻 𝗧𝗲𝗹𝘂𝘀𝘀𝗮
Na het plotselinge overlijden van August en Wilfred in 2022 bleef Ron Telussa als enige over van de vaste kern.
 
,,Na het wegvallen van Wilfred en August is de naam Friends 4 Friends ontstaan. Ik heb toen voor mezelf besloten alleen nog met deze band op te treden’’, zegt Telussa. ,,In Zeeland lopen genoeg goede muzikanten rond die elkaar kennen en het is leuk om dan samen te spelen. Niet iedereen is beschikbaar als de motorrit wordt verreden, waardoor het steeds weer een verrassing is met wie er gespeeld gaat worden. Maar het optreden is altijd weer een leuke opwarmer voor de motorrit. Het is mooi om die traditie in ere te houden.’’ 
 
𝗙𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝘀 𝟰 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝘀 𝗯𝗲𝘀𝘁𝗮𝗮𝘁 𝗱𝗶𝘁 𝗷𝗮𝗮𝗿 𝘂𝗶𝘁:
Vanny Patty (bass), Renaldo Tuhuleruw (drums), Benno Titiheru (gitaar), Eddy Telepary (gitaar), Sam Berhitu (gitaar), Catherine Manuhuwa (zang) en Ron Telussa (gitaar).

𝗦𝘁𝗶𝗰𝗵𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗥𝗶𝘁 & 𝗥𝗼𝗰𝗸 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗠𝗼𝗹𝘂𝗸𝗸𝗲𝗻 𝗵𝗮𝗮𝗹𝘁 𝗟𝗮𝘀𝘁𝗲 𝗔𝗰𝗼𝘂𝘀𝘁𝗶𝗰 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗡𝗲𝗱𝗲𝗿𝗹𝗮𝗻𝗱!

De 10e editie van de Motorrit voor de Molukken in de Stromenwijk in Middelburg moet gevierd worden en dat doen we door Fery Wattimena en Uty Anthony naar Nederland te halen.
 
Fery is een geweldige zanger met een heerlijke stem, in combinatie met het prachtige gitaarspel van Uty Anthony vormen zij een geweldig duo, genaamd Laste Acoustic.
 
Wil je hun zien optreden kom dan zaterdag 15 juni naar Motorrit voor de Molukken in Middelburg!
 

Zaterdag 15 juni is het zover, 𝗠𝗼𝘁𝗼𝗿𝗿𝗶𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗠𝗼𝗹𝘂𝗸𝗸𝗲𝗻 𝟮𝟬𝟮𝟰.
Het is een speciale editie, want het is de 1̳0̳e̳ ̳e̳d̳i̳t̳i̳e̳ in de Stromenwijk te Middelburg.

Motorrit voor de Molukken is in de Stromenwijk uitgegroeid tot een volwaardig benefiet “festival”, vol muziek, dans, eten en drinken. Ook op deze editie is er weer genoeg muziek, met geweldige artiesten uit heel het land.

Als de kers op de taart komen er om dit jubileum te vieren twee te gekke artiesten speciaal uit de Molukken naar Nederland. Fery Wattimena, zanger van de Laste band, ook wel bekend van de hit Jang Talalu Cape en Hati Saki. Fery komt samen met niemand minder dan Uty Anthony, een weergaloze gitarist die met
JP band al naam heeft gemaakt in Nederland. Fery & Uty vormen samen 𝗟𝗔𝗦𝗧𝗘 𝗔𝗖𝗢𝗨𝗦𝗧𝗜𝗖.

We hopen er samen met jullie een prachtige editie van te maken en dit jubileum te vieren.

𝗘𝗡𝗧𝗥𝗘𝗘 𝗜𝗦 𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 maar steun onze stichting en word sponsor of doe een eenmalige donatie🙏🏼

Rock voor de Molukken 2024

We kunnen terugkijken op weer een geslaagde editie van Rock voor de Molukken in De Spot met twee waanzinnige Zeeuwse acts, Nuff Said en Vonnie&Vintage die met Kees Moerland nog een surprise act in petto hadden🥳

Met een hele mooie opkomst en de gift van Nuff Said, die de opbrengst van de merchandise verkoop aan de stichting doneerde, is er een mooie opbrengst opgehaald voor onze stichting 🙏🏼

De opbrengst gaat naar Paud Pancaran Kasih dusun Toisapu.

Paud Pancaran Kasih dusun Toisapu is een peuterspeelzaal die we in 2023 hebben gebouwd. De peuterspeelzaal moeten we nog voorzien van meubilair en spullen voor de inrichting van het plein.

We willen graag
De Spot, Kees Petiet, Haturessy Catering, de vrijwilligers, Nuff Said, Vonnie&Vintage, Kees Moerland en alle aanwezigen bedanken voor deze prachtige avond❤️

𝗩𝗢𝗢𝗥 𝗜𝗡 𝗨𝗪 𝗔𝗚𝗘𝗡𝗗𝗔!
𝟭𝟰 & 𝟭𝟱 𝗷𝘂𝗻𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟰
Motorrit voor de Molukken (Stromenwijk Middelburg)

𝟭𝟯 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿 𝟮𝟬𝟮𝟰
Dans voor de Molukken [BANDS: JAM-PACT en TRISTAN]

Yvonne rockt met Vintage voor goede doel (en voor Wilfred)

Met gelegenheidszangeres Yvonne Salawane (45) opent Vintage over een week onze rockavond in de Spot. Ze heeft met Alvin Manuhuwa (48), Leen Hanssens (68) en Giovanni Patty (65) geoefend voor een ‘stevig’ optreden. ,,We spelen voor het goede doel. En natuurlijk ook voor Wilfred.’’

 

Als het over Vintage gaat, valt automatisch de naam van Wilfred Vreeke. Drummer Alvin vertelt dat het Wilfreds idee was om met Leen, Giovanni en hemzelf een band te vormen. ,,Hij was in 2021 toe aan iets nieuws. Wilfred wilde graag old school-liedjes in een nieuw jasje steken. De klik tussen ons vieren was er al en hij kon zo eindelijk de nummers spelen die hij wilde spelen. Ik liet hem altijd vrij in zijn keuze maar zei wel: iets goed vinden is één ding, maar je moet het nog wel kunnen zingen. Wilfred gaf er dan altijd zijn eigen draai aan. Dat maakte hem zo bijzonder.” 

 

Wilfreds kwaliteit zat hem volgens Alvin in zijn goedheid. ,,De muzikaliteit kreeg hij door met ons te spelen. Wij hebben hem daarin begeleid en meegenomen. De wisselwerking met Wilfred als entertainer en frontman was er, en die heb je als band nodig.”   

 

In Nijverdal stonden de vier voor het eerst samen op het podium en speelden ze tal van rockklassiekers. ,,Dat smaakte erg naar meer”, vertelt Alvin. Het volgende optreden in dat jaar, tijdens Rock voor de Molukken in De Spot, was een logisch gevolg. ,,Wilfred was helemaal in zijn element. Hij vond Vintage een vette band! De volgende stap was festival Hrieps, maar toen kreeg Wilfred in maart dat verschrikkelijke ongeluk’’, kijkt Alvin terug.

‘Gesmeed plan’

Toch stonden hij, Leen en Giovanni in 2022 op het grote muziekfestival in Grijpskerke. ,,Het was al een gesmeed plan van Wilfred om daar te spelen. We wilden het optreden daarom per se door laten gaan. Al was het alleen maar om hem te eren’’, zegt Alvin, die samen met Giovanni Kees Moerland strikte om Wilfreds plek in te nemen.

 

,,Natuurlijk was het dubbel om daar muziek te maken’’, reageert gitarist Leen. ,,Maar we wilden het graag doen voor Wilfred’’, vult bassist Giovanni aan. ,,Wilfred had bij veel mensen een grote gunfactor. Hij hoefde maar te bellen en ik stond direct voor hem klaar.” 

 

In dat jaar trad Vintage nogmaals op met Kees Moerland, deze keer na de motorrit. En op 15 maart staat het rocktrio nu voor de vierde keer op de bühne. Niet met Kees Moerland maar met Yvonne “Vonnie” Salawane, zangeres van de coverband Bandover.

 

,,Het lukte niet om met Bandover te spelen tijdens Rock voor de Molukken, dus kreeg ik de vraag om te zingen met Vintage’’, vertelt Yvonne. ,,Ik houd ervan om muziek te maken. Rock en blues. Wilfred heb ik persoonlijk nooit gekend. Ik wist natuurlijk wel dat hij in de muziek zat, goede dingen deed en lief en aardig was. Het is best spannend, want Wilfred is natuurlijk onvervangbaar. Ik kan alleen maar mijn best doen. Het optreden in De Spot zie ik vooral als een eerbetoon. En natuurlijk is het mooi dat we spelen voor het goede doel.’’

‘Optreden met lach en een traan’ 

15 maart is ook de sterfdatum van Wilfred. Dat maakt deze uitgave van Rock voor de Molukken extra bijzonder. Alvin: ,,Op die datum met Vintage spelen, vond ik best een moeilijk ding. Wie wordt dan onze frontman, dacht ik. We hebben daar onderling over gepraat. Yvonne is een uitgelezen kandidaat om die rol te pakken. Het is bijzonder om straks in De Spot te spelen. Voor mij persoonlijk wordt het een optreden met een lach en een traan.’’ 

 

De drummer noemt de naam van Agus Latumeten, die vlak voor Wilfred overleed in 2022. ,,Agus en Wilfred waren vrienden en allebei fan van Thin Lizzy. Op 15 maart zullen ze weer bij ons zijn. Zoals Thin Lizzy zong: The Boys are Back in Town.” 

Rock voor de Molukken begint 15 maart om 20.30 uur met een optreden van Vonnie & Vintage. Klik hier voor tickets.

 

Rock voor de Molukken presenteert Nuff Said: ‘Op het podium zijn we monsters’

De rockband Nuff Said maakt op vrijdag 15 maart tijdens Rock voor de Molukken na lange tijd zijn rentree in De Spot. Drummer Willy Berrevoets blikt vooruit: ,,Op het podium zijn we een soort monsters.’’

 

In mei vorig jaar trad Nuff Said, naast Berrevoets gevormd door de broers Marijn en Michiel Slager, voor het laatst op. Dat was op 6 mei tijdens muziekfestival Hrieps in Grijpskerke. ,,In het verleden hebben we ontzettend veel samen gespeeld en reisden we heel Nederland door’’, vertelt de 53-jarige Berrevoets. ,,Marijn en Michiel woonden toen al in Amsterdam en ik nog in Middelburg. Het reizen werd me op een gegeven moment iets te veel waarna we een pauze hebben ingelast. Sindsdien spelen we nog maar zelden als Nuff Said, maar we zijn als band nooit gestopt. We hebben veel zin in Rock voor de Molukken.’’

 

Berrevoets en de Slagers richtten Nuff Said op in 1996 en maakten naam door heel Nederland. Het rocktrio won onder meer AMP’s Battle Of The Bands ’96 en het Rotterdamse Vers Uit De Maas. Met het album Red dwong de Zeeuwse formatie een optreden af op Lowlands en de drie leverden ook een muzikale bijdrage aan de film Wilde Mossels van Erik de Bruyn. In de jaren erna bracht Nuff Said meerdere albums uit.

 

,,Tegenwoordig zijn we druk met onze eigen bands’’, zegt Berrevoets die als drummer veel optreedt met de Zeeuwse coverband Woodworks. Michiel (50) en Marijn (49) Slager toeren op hun beurt rond met de rockband The Pheromones. De broers zijn ook oprichters van Doe Maar Undercover, een band die nummers speelt van de gelijknamige popgroep. Berrevoets is sinds kort ook drummer van die formatie.

 

Qua muziek is Nuff Said een heel ander verhaal. Berrevoets: ,,Met Nuff Said maken we zeer energieke rock en schuwen we geen enkele kant van de muziek. Van hard tot zeer zacht.” Hij reisde vorige week naar Amsterdam om met de Slagers te oefenen. ,,We hebben samen zoveel meegemaakt waardoor het altijd goed voelt als we samen spelen. Dat zal ook zo zijn in de Spot. Individueel zijn we goede muzikanten, maar samen zijn we nóg beter. Dan zijn we een soort monsters.

 

Berrevoets hoopt op een grote opkomst. ,,Toen Kees Petiet vroeg of we wilden spelen, waren we meteen enthousiast. We willen heel graag in Zeeland spelen en natuurlijk doen we ook mee voor het goede doel. Ik hoop dat er veel mensen komen die ons nog van vroeger kennen, maar het zou ook mooi zijn als er veel publiek komt dat onze muziek nog niet kent. Ik ben benieuwd wat die mensen ervan vinden. Of de sleet er na al die jaren niet op zit? Nee! Doordat we nog steeds veel muziek maken, blijven we ingespeeld. We zijn nog steeds heel gretig.’’

Rock voor de Molukken begint 15 maart om 20.30 uur met een optreden van Vonnie & Vintage. Klik hier voor tickets.

 

Projecten 2024

𝗡𝗨𝗙𝗙 𝗦𝗔𝗜𝗗 + 𝗩𝗢𝗡𝗡𝗜𝗘&𝗩𝗜𝗡𝗧𝗔𝗚𝗘
VRIJDAG 15 MAART 2024
DE SPOT MIDDELBURG / BEDDEWIJKSTRAAT 15 / 4331 LP MIDDELBURG

De opbrengst van Rock voor de Molukken gaat naar Paud Pancaran Kasih dusun Toisapu.

Paud Pancaran Kasih dusun Toisapu is een peuterspeelzaal die we in 2023 hebben gebouwd. De peuterspeelzaal moeten we nog voorzien van meubilair en spullen voor de inrichting van het plein.

Marija van Garsel

Marija van Garsel is op dit moment met haar familie op Ambon. Met de opbrengst van haar doneeractie is Marija samen met haar moeder en onze ambassadeur Mouryn Patty om boodschappen geweest en hebben zij spullen gehaald voor onze projecten. Alle spullen worden netjes in tassen verdeeld, hierbij krijgen Marija en Mouryn hulp van Marija haar familie en vrijwilligers, (tante) Astrid en (tante) Olga 🙏🏼 TOPPERS!❤️