RRVDM Stichting

Sociale werkplaats

Rit & rock voor de Molukken organiseert jaarlijks evenementen om geld in te zamelen voor het goede doel, vanaf 2017 gaat de opbrengst naar het project: Sociale werkplaats Ambon.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”10″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”default” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”10000″]

Het doel van dit project is om jongeren met een beperking een dagbesteding te geven en arbeidsvaardigheden bij te brengen. Deze ‘verborgen’ jongeren krijgen hiermee hun eigen plaats in de Molukse samenleving.

Begin 2017 hebben wij een bezoekje gedaan aan deze sociale werkplaats in Kusuh Kusuh Sereh (Ambon). Wij waren zeer onder de indruk en zijn gaan geloven in dit project. 

Het onderstaande filmpje betreft een kort interview met de mensen van de sociale werkplaats die met de jongeren werken.

Ons streven is om samen met stichting Domiliana drie gebouwen te realiseren voor de sociale werkplaats. Dit is belangrijk om er voor te kunnen zorgen dat er een betere en rustiger werkplaats ontstaat voor de jongeren en uitbreiding van het project met meer jongeren mogelijk is.

Vanaf 1 januari 2018 is de sociale werkplaats gestart met een 3-jarenplan 2018-2020. Momenteel zijn drie vaste begeleiders en drie jongeren met een beperking werkzaam bij de sociale werkplaats. Zodra de gebouwen voor de sociale werkplaats klaar zijn, wordt het aantal jongeren uitgebreid. Begin april is de bouw gestart van de drie gebouwen gebouwen voor de sociale werkplaats. Aan de foto’s is te zien dat dit voorspoedig verloopt.