Projecten 2022

Wij zullen ons in 2022 gaan richten op twee projecten, een peuterspeelzaal in Hutumuri op het eiland Ambon en een middelbare school in Hukuanakota op het eiland Seram.

Pancaran Kasih Negeri Hutumuri

De peuterspeelzaal ‘Pancaran Kasih Negeri Hutumuri’, in Hutumuri op het eiland Ambon, is gestart in 2020 en is bestemd voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Ondanks dat de peuterspeelzaal te maken heeft gehad met de Covid maatregelen (Lockdown) heeft het inmiddels al een schoolbestand opgebouwd van 65 leerlingen.

De peuterspeelzaal is gevestigd in het wijkgebouw van Hutumuri. Het gebouw voldoet echter niet aan alle eisen en is geen geschikte locatie om les te geven aan jonge kinderen.

Wij willen met de opbrengst van de donaties, de peuterspeelzaal graag voorzien van een nieuw schoolgebouw waar de kinderen zich onbelemmerd kunnen ontwikkelen.

Sherly Matakena, de directrice van de peuterspeelzaal heeft indruk op ons gemaakt met haar tomeloze inzet en toewijding. Voor ons heeft zij een heel goed plan van aanpak geschreven en wij zijn ervan overtuigd geraakt dat wij haar hierbij kunnen helpen.  

Missie

De missie van de peuterspeelzaal is om alle leerlingen een eerlijke kans te geven, om zich te kunnen ontwikkelen. Met als doel ervoor te zorgen dat zij naar eigen vermogen een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Om de kwaliteit te waarborgen zijn zes docenten gecertificeerd en wordt de school erkent door de overheid.

Sekolah Menengah Pertama Teologie Kristen (SMPTK)

Een van onze vorige projecten was de christelijke basisschool in Hukuanakota op het eiland Seram. Wij hebben deze school kunnen voorzien van nieuw lesmateriaal en meubels.

Tijdens het afleveren van de meubels, door onze ambassadeur kwam haar ten gehore dat de oude meubels van de basisschool zijn verplaatst naar de middelbare school ‘Sekolah Menengah Pertama Teologie Kristen’ (SMPTK), eveneens op het dorp Hukuanakota.

Dit heeft ertoe geleid dat onze ambassadeur een bezoek heeft gedaan aan deze middelbare school. Tijdens dit bezoek en een gesprek met het hoofd van de school, de heer Triko Beruarwarin, zijn wij ervan overtuigd dat deze school onze hulp verdient.

Omdat wij de basisschool al hadden voorzien van nieuw meubilair was het voor ons een kleine stap om met onze connecties, de middelbare school ook te voorzien van nieuw meubilair.

De middelbare school is dus gevestigd in het dorp Hukuanakota. Het dorp Hukuanakota ligt hoog in de bergen en diep in het oerwoud. Wat bijzonder is, want de meeste middelbare scholen liggen aan de kust. Waardoor de kinderen uit het dorp, die naar de middelbare school willen gaan, vaak genoodzaakt zijn om te migreren naar de kust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.