Projecten 2023

Over 4 weken op 16 en 17 juni is de 16 editie van Rit voor de Molukken.

De projecten die we dit jaar willen ondersteunen met ons evenement zijn de bouw van een nieuwe school in Toisapu en de aanschaf van schoolmateriaal voor de peuterspeelzaal in Wayame.

Op dit moment is de school ‘ Paud Cahaya Mentari’ gevestigd in een woning te Toisapu. Sherly Matakene die de school in Hutumuri afgelopen jaar gebouwd heeft is van mening dat er in Toisapu te weinig kinderen naar school kunnen gaan. Zij is daarom van plan om in het nabijgelegen Toisapu ook een nieuwe school te bouwen waardoor er meer kinderen uit dit dorp naar school kunnen.

De school ‘Paud Cinta Anak’ in Wayama heeft een zelfde soort probleem. Er is te weinig ruimte om alle kinderen in hun school les te kunnen geven. Zij zijn daarom van plan om zelf een nieuw lokaal erbij te bouwen zodat alle kinderen weer te gelijk naar school kunnen. Omdat er ook niet voldoende lesmateriaal is hebben zij gevraagd om hen te helpen met de aanschaf van nieuw schoolmateriaal. Uiteraard willen wij daar graag bij helpen. Wij hopen dit jaar samen met iedereen er weer een succesvol evenement van te kunnen maken en dat we weer een mooie opbrengst kunnen bewerkstellen zodat wij beide projecten kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.